Skip to content

Kidea

Azon dolgozunk, hogy felhívjuk a figyelmet a gyerekek digitális biztonságának fontosságára, hogy edukáljunk a jelenlegi fotó megosztási szokások kockázatairól, a szabályozási követelményekről, megoldást kínáljunk a jelenleg digitális biztonság szempontjából aggályos kapcsolattartási és tartalommegosztási módszerekre.

Azon dolgozunk, hogy a nevelési-gondozási intézmények figyelmét felhívjuk a gyerekek digitális biztonságának fontosságára, hogy edukáljuk őket a jelenlegi fotó megosztási szokások kockázatairól, a szabályozási követelményekről és a kidea applikáció segítségével megoldást kínáljunk a jelenleg digitális biztonság szempontjából aggályos kapcsolattartási és tartalommegosztási módszerekre.

Tanítási filozófiánk

Arra hívjuk fel elsősorban az intézmények figyelmét, hogy az általuk készített fotók közösségi médiában való megosztása veszélybe sodorhatja a gyermekek digitális biztonságát. A gyerekektől a felnőttek azt kérik, ne álljanak szóba idegenekkel, mégis épp ők teszik ki őket teljesen idegenek tekintetének. Elvárjuk a gyerekektől, hogy meggondoltan hasznláják a közösségi médiát, de mi felnőttek, vajon jó digitális példaként szolgálunk? Többek közt erről írunk és beszélünk offline és online.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

a_Applikáció vagy online platform/játék egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) d_Workshop (alkalmanként

Itt vagyunk jelen

Tolna megye) Észak-Alföld (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Hajdú-Bihar megye Jász-Nagykun-Szolnok megye) Dél-Alföld (Békés megye Csongrád-Csanád megye Bács-Kiskun megye) Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén megye Heves megye Nógrád megye) Közép-Dunántúl (Komárom-Esztergom megye Fejér megye Veszprém megye) Közép-Magyarország (Pest megye) Nyugat-Dunántúl (Győr-Moson-Sopron megye Dél-Dunántúl (Baranya megye Vas megye Somogy megye Zala megye)

Nekik szólnak programjaink

b_5-6 éves gyerekek a_3-4 éves gyerekek

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Kommunikáció Kritikus gondolkodás/ problémamegoldás Önbizalom/önismeret