Skip to content

KórházSuli Alapítvány

A KórházSuliban az iskolából kimaradó, tartós gyógykezelés alatt álló gyerekek otthoni oktatását segítjük.

Magyarországon évente több ezer gyerek marad ki az iskolából a tartós betegsége miatt. Ők gyakran teljesen elszigetelődnek a társaiktól, egyedül kell megküzdeniük a tananyaggal, a vizsgáikkal. A kórházi gyógyulásuk és az azt követő otthoni rehabilitációs időszak hónapokig, akár évekig is eltarthat, ez alatt az idő alatt, a gyerekek nem tudják a normális életüket élni. A KórházSuliban önkéntes fiatalok bevonásával nekik segítünk a tanulásban és a kortárs közösségük biztosításában.

Tanítási filozófiánk

Módszertanunk középpontjában személyes odafigyelés és a gyermek- és önkéntes központú szemlélet áll. A segítséget kérő diákok egyéni igényeihez, az aktuális egészségügyi állapotához, a gyógyulás helyszínéhez alkalmazkodva segítjük a tanulási- és visszailleszkedési folyamatot. Önkénteseink szakmai és emberi támogatása érdekében mellettük állunk, esetmegbeszélőkkel segítjük őket, hogy a lehető legbiztonságosabban tudjanak kapcsolódni tanulópárjukhoz és megtapasztalhassák a segítségnyújtás örömét.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

b_Kurzus/szakkör (egymásra épülő c_Rendezvény d_Workshop (alkalmanként e_Játék egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) f_Tábor (tanítási időn kívüli fejlesztő könyv) fesztivál kártyajáték könyv (pl. társasjáték összefüggő program) rendezvénysorozat rendszeres foglalkozások) többnapos

Itt vagyunk jelen

Bács-Kiskun megye) Csongrád-Csanád megye Dél-Alföld (Békés megye Dél-Dunántúl (Baranya megye Észak-Alföld (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén megye Fejér megye Hajdú-Bihar megye Heves megye Jász-Nagykun-Szolnok megye) Közép-Dunántúl (Komárom-Esztergom megye Közép-Magyarország (Pest megye) Nógrád megye) Nyugat-Dunántúl (Győr-Moson-Sopron megye Somogy megye Tolna megye) Vas megye Veszprém megye) Zala megye)

Nekik szólnak programjaink

c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Együttműködés/csapatmunka Érzelmi Intelligencia Szociális és kulturális nyitottság