Skip to content

Lányok Napja (NATE)

A kezdeményezés célja tágítani a lányok látószögét és gyakorlati élményekkel támogatni pályaválasztási döntéseiket, bemutatni olyan szakmákat, melyeket ma még a legtöbb esetben „fiús” szakmaként aposztrofálnak, pedig azok a lányok számára is érdekesek.

A Lányok Napja egy országos STEM (Science, Technology, Engineering and Mathetmatics) területekhez közel álló szakmákat népszerűsítő pályaorientációs nap diáklányok részére, melynek célja tágítani a lányok látószögét és gyakorlati élményekkel támogatni pályaválasztási döntéseiket, bemutatni olyan szakmákat, melyeket ma még a legtöbb esetben „fiús” szakmaként aposztrofálnak, pedig azok a lányok számára is érdekesek.

Tanítási filozófiánk

Országos szinten pályaorientációs napot szervezünk 11-18 éves lányok számára, hogy továbbtanulási döntésüket gyakorlati élményekre alapozva hozhassák meg. Érzékenyítő tréningeket és workshopokat szervezünk a vállalati döntéshozók és HR vezetők számára, hogy alapértelmezetté és széles körben elfogadottá váljon a diverzitás és a nemek közti egyenlőség. Folyamatos kapcsolatot tartunk az érintett szülőkkel és tanárokkal, melynek célja a lányokat körülvevő közeg támogatóvá transzformálása. Emellett: iroda-, gyár-, műhely-, laborlátogatás, workshopok és shadowing.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

Workshop (alkalmanként, egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) c_Rendezvény, rendezvénysorozat, fesztivál g_Egyéb

Itt vagyunk jelen

Közép-Magyarország (Pest megye) Nyugat-Dunántúl (Győr-Moson-Sopron megye, Vas megye, Zala megye) Dél-Dunántúl (Baranya megye, Somogy megye, Tolna megye) Dél-Alföld (Békés megye, Csongrád-Csanád megye, Bács-Kiskun megye) Közép-Dunántúl (Komárom-Esztergom megye, Fejér megye, Veszprém megye) Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Heves megye, Nógrád megye) Észak-Alföld (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Hajdú-Bihar megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye)

Nekik szólnak programjaink

d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek g_Szülők h_Tanárok/fejlesztők

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Kíváncsiság Kritikus gondolkodás/ problémamegoldás Kezdeményezőkészség