Skip to content

Világszép Klub – gyermekvédelemben élő fiatalok társadalmi felzárkóztató programja

Terápiás hatású, traumatudatos élmény- és művészetpedagógiai programokat tartunk a témában nagy tapasztalattal bíró szakemberek bevonásával gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok számára.

Évtizedes gyermekvédelemben szerzett tapasztalatunk által felismertük, hogy a gyermekvédelemben élő fiatalok számára a legfontosabb a hosszú távú jelenlét és a kiszámítható partneri kapcsolatok. Ezért mi nem terápiás, hanem terápiás hatású, traumatudatos élmény- és művészetpedagógiai programokat tartunk a témában nagy tapasztalattal bíró szakemberek bevonásával. Iskolán kívüli teret és lehetőséget biztosítsunk, ahol ki tudnak kapcsolódni, de az önismeretszerzés és a fejlődés is biztosított .

Tanítási filozófiánk

Bruce Perry amerikai pszichiáter módszertanában hiszünk. Nem terápiás, hanem terápiás hatású, traumatudatos élmény- és művészetpedagógiai programokat tartunk a témában nagy tapasztalattal bíró szakemberek bevonásával. Olyan szakemberekkel dolgozunk, akik a módszereikre nem célként, hanem eszközként gondolnak. Minden foglalkozás mellett egy képzett önkéntes is dolgozik azért, hogy a csoportos programon belül egyéni szükségleteikre is mindig reagálni tudjunk.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

b_Kurzus/szakkör (egymásra épülő d_Workshop (alkalmanként egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) rendszeres foglalkozások)

Itt vagyunk jelen

Budapest

Nekik szólnak programjaink

c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Alkalmazkodókészség/reziliencia Önbizalom/önismeret