Skip to content

Makerspace / Marker’s Red Box

Azon dolgozunk, hogy az iskola jövőképet és piacképes tudást adjon a jövő generációknak.

A Maker’s Red Box alkotópedagógiai módszertan által a gyerekek aktív alakítóivá válhatnak a környezetüknek azáltal, hogy valós és aktuális problémákon dolgozva megtanulnak tárgyakat tervezni, azokat digitális megmunkáló eszközök segítségével létrehozni, majd mikrokontrollerek segítségével azokba életet lehelni. Mindezt projektkörnyezetben, egymással együttműködve.

Tanítási filozófiánk

A Bloom taxonómia legmagasabb szintjének elérést tűztük ki célul, ennek eszköze pedig a motiváció újraerősítése az oktatásban. A rendszerünkkel tanulók motivációja lényegesen nagyobb, mint a frontális rendszerben tanulóké, ahol a tanulás öncélú és nem kapcsolódik problémához. A csomagok hasznos 21. századi kompetenciákat fejlesztenek, amelyek szükségesek a munkaerőpiacon és a társadalmi szerepvállaláshoz. Az alkotással elért sikerek jelentősen erősítik az önbizalmat és a vállalkozói készséget.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

f_Tábor (tanítási időn kívüli, többnapos, összefüggő program) g_Egyéb Kurzus/szakkör (egymásra épülő, rendszeres foglalkozások)

Itt vagyunk jelen

Budapest Dél-Alföld (Békés megye, Csongrád-Csanád megye, Bács-Kiskun megye) Dél-Dunántúl (Baranya megye, Somogy megye, Tolna megye) Észak-Alföld (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Hajdú-Bihar megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye) Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Heves megye, Nógrád megye) Közép-Dunántúl (Komárom-Esztergom megye, Fejér megye, Veszprém megye) Közép-Magyarország (Pest megye) Nyugat-Dunántúl (Győr-Moson-Sopron megye, Vas megye, Zala megye)

Nekik szólnak programjaink

e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek h_Tanárok/fejlesztők

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Együttműködés/csapatmunka Kreativitás Kritikus gondolkodás/ problémamegoldás