Skip to content

Mamakör Alapítvány

Az anyaság első hónapjaiban megtartó, biztonságos közösséghez juttatjuk az anyákat, amik aztán megtartó hálóként kísérik őket a gyerekek első életéveiben.

A Mamakör célja, hogy minél több újdons(z)ült anya és család minél hamarabb hatékony támogatást kapjon az új élethelyzethez való alkalmazkodásban. A pszichoedukáció, pszichológiai intervenciók mellett célunk oldani az elszigeteltséggel járó káros hatásokat, ezért már az anyaság első hónapjaiban megtartó, biztonságos közösséghez juttatjuk az anyákat, amik aztán megtartó hálóként kísérik őket a gyerekek első életéveiben.

Tanítási filozófiánk

Az anyaságot annyiféleképpen csináljuk, mint az életben minden mást is. A látszólag húsbavágó kérdések mögé nézünk és az azok mögött meghúzódó személyes igények és történetek, félelmek és vágyak megfogalmazását, megértését segítjük. A csoportba járók különbözősége, sokfélesége így felszínre tud kerülni, és az empátia, egymás és saját maguk mélyebb megértése révén biztonságos, elfogadó térré válik a Mamakör, ami támogatja az új anyai identitás alakulását és ezáltal az anya-gyerek kapcsolatot.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

b_Kurzus/szakkör (egymásra épülő rendszeres foglalkozások)

Itt vagyunk jelen

Közép-Magyarország (Pest megye)

Nekik szólnak programjaink

g_Szülők

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Alkalmazkodókészség/reziliencia Együttműködés/csapatmunka Önbizalom/önismeret