Skip to content

Mathias Corvinus Collegium – Fiatal Tehetség Program

Célunk, hogy kiemelkedő képességű felső tagozatos diákoknak nyújtsunk tehetséggondozó képzést, amely után végzőseink széles látókörrel, nyitottsággal és kritikai gondolkodással rendelkezzenek.

A Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Program célja a kiemelkedő képességű felső tagozatos diákoknak tehetséggondozó képzés nyújtása, ami kiegészítheti az iskolai oktatást. A program teljesen ingyenes a résztvevőknek, hogy a szociokulturális háttértől függetlenül segíthessék a tehetségek kibontakozását. Törekednek, hogy a náluk végzett fiatalok széles látókörrel, nyitottsággal és kritikai gondolkodással rendelkezzenek, és később aktív szerepet vállaljanak saját közösségükben.

Tanítási filozófiánk

Tehetséggondozó képzésünk a gazdagítás módszertanával dolgozik: moduljaink egymásra épülnek, egyre mélyebb jártasságot, tudást céloznak meg. Pedagógiánk a learning by doing, a cselekedve tanulás elvét helyezi középpontba. Diákjaink képzésünkön a nem-formális edukáció eszközeivel, a tantermi oktatásban nehezebben megvalósítható munkaformákkal (páros és csoportmunka, projektfeladatok stb.) találkozhatnak, és nagy hangsúlyt fektetünk a játékosságra, az élménypedagógiára is.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

Kurzus/szakkör (egymásra épülő, rendszeres foglalkozások) c_Rendezvény, rendezvénysorozat, fesztivál

Itt vagyunk jelen

Közép-Magyarország (Pest megye) Dél-Dunántúl (Baranya megye, Somogy megye, Tolna megye) Dél-Alföld (Békés megye, Csongrád-Csanád megye, Bács-Kiskun megye) Közép-Dunántúl (Komárom-Esztergom megye, Fejér megye, Veszprém megye) Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Heves megye, Nógrád megye) Észak-Alföld (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Hajdú-Bihar megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye)

Nekik szólnak programjaink

e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Szociális és kulturális nyitottság Kritikus gondolkodás/ problémamegoldás Önbizalom/önismeret