Skip to content

Mesés Emberi Jogaid – Amnesty Emberi Jogi Oktatás

Gyerekeknek és diákoknak kínálunk elsősorban kooperatív és részvételi technikákat alkalmazó foglalkozásokat és workshopokat emberi jogi témákban.

A Mesés Emberi Jogaid videósorozatot a covid-járvány első hullámának karanténidőszaka hívta életre. Azt szerettünk volna, hogy a kényszerű bezártság idején se kelljen lemondanunk az emberi jogi témájú történetekről. A videókhoz pedagógusoknak szóló módszertani segédletet készítettünk, így nem csak a szülőktől vállaltunk át egy-két esti mesét, de a pedagógusok kezébe is eszközt adtunk, hogy hogyan tudják használni ezeket a meséket, történeteket az online és az offline óráik során.

Tanítási filozófiánk

Az emberi jogi oktatás célja egyének és közösségek felvértezése olyan tudással és készségekkel, amelyek összhangban állnak az emberi jogokkal. Módszertana formális, nem formális és informális tanulási alapelveken és aktív részvételen alapul. A Mesés Emberi Jogaid sorozatunk arra a gondolatra épül, hogy a mesék, történetek és más irodalmi alkotások gyakran távoli, ismeretlen világokba kalauzolnak bennünket, és rajtuk keresztül fejlődik a beleérző képességünk, kreativitásunk és fantáziánk.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

a_Applikáció vagy online platform/játék e_Játék, könyv (pl. társasjáték, kártyajáték, fejlesztő könyv) f_Tábor (tanítási időn kívüli, többnapos, összefüggő program) Kurzus/szakkör (egymásra épülő, rendszeres foglalkozások) Workshop (alkalmanként, egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás)

Itt vagyunk jelen

Dél-Alföld (Békés megye, Csongrád-Csanád megye, Bács-Kiskun megye) Dél-Dunántúl (Baranya megye, Somogy megye, Tolna megye) Észak-Alföld (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Hajdú-Bihar megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye) Közép-Dunántúl (Komárom-Esztergom megye, Fejér megye, Veszprém megye) Közép-Magyarország (Pest megye)

Nekik szólnak programjaink

c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Együttműködés/csapatmunka Kritikus gondolkodás/ problémamegoldás Szociális és kulturális nyitottság