Skip to content

Messzehangzó Tehetségek Alapítvány

Számunkra fontos célért dolgozunk. Nehéz családi háttérrel élő, képességükkel korosztályukból kiemelkedő gyermekeket és fiatalokat tehetségük fejlesztéséhez szükséges lehetőségekhez juttatunk.

A Messzehangzó Tehetségek Alapítványt sikeres, tágabb környezetükért felelősséget érző üzletemberek azzal a céllal hozták létre, hogy szociokulturálisan hátrányos helyzetű, korosztályukból kiemelkedő képességű gyermekeket és fiatalokat tehetségük fejlesztéséhez lehetőségekhez juttasson. Az elmúlt 10 évben közel 3000 gyermek jutott a támogatási programunkon keresztül ingyenesen, az iskolarendszeren kívül, olyan tudáshoz, amely tágította ismereteiket a természettudományok, a művészetek és az informatika területén.

Tanítási filozófiánk

Az alapítvány több ízben is elismert szakmai módszertanát tehetségfejlesztő, pszichológus és gyógypedagógus szakemberek dolgozták ki. Elsődleges hangsúlyt kap benne a komplexitás elve és a személyiség fejlesztése, valamint a projektmódszer és a célzottan önismereti, személyiségfejlesztő tematikájú programok. A játékos, interaktív, iskolán kívüli programok lehetőséget adnak a gyermekek érdeklődési körének tágítására, speciális képességeik, önértékelésük és kreativitásuk fejlesztésére. A programok során törekszünk az iskolai tanagyagot kiegészítő tudásanyag non-formális módszerekkel való, szeretetteljes, biztonságos légkörben való átadására. A foglalkozásokon a gyermekeket partnerként tekintjük, a segítő felnőtt és a gyermek nem a klasszikus alá-fölé rendeltségi viszonyban állnak egymással, hanem egyenrangú együttműködő felek.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

f_Tábor (tanítási időn kívüli, többnapos, összefüggő program) Workshop (alkalmanként, egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) Kurzus/szakkör (egymásra épülő, rendszeres foglalkozások) c_Rendezvény, rendezvénysorozat, fesztivál

Itt vagyunk jelen

Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Heves megye, Nógrád megye) Észak-Alföld (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Hajdú-Bihar megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye) Közép-Magyarország (Pest megye) Nyugat-Dunántúl (Győr-Moson-Sopron megye, Vas megye, Zala megye) Dél-Dunántúl (Baranya megye, Somogy megye, Tolna megye) Dél-Alföld (Békés megye, Csongrád-Csanád megye, Bács-Kiskun megye) Közép-Dunántúl (Komárom-Esztergom megye, Fejér megye, Veszprém megye)

Nekik szólnak programjaink

d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Kreativitás Együttműködés/csapatmunka Önbizalom/önismeret