Skip to content

MONDO

A MONDO egy komplex program, amely a gyerekek jogtudatosítására és a MONDO nevű kártyajátékra épül.

A MONDO-t eredetileg fogyatékos, intézetekben élő gyerekek számára fejlesztette ki a TASZ és a sérült gyerekeket nevelő Csillagház Általános Iskola, azonban a játék fejlesztése során egyértelművé vált, hogy bizonyos helyzetek felismerése az ép gyerekek számára is esszenciális azért, hogy meg tudják magukat védeni ezekben a szituációkban, azaz, hogy felismerjék, ha jogsérelem éri őket. A kártyajáték szituációkat mutat be pontos mondatokkal, amelyek megmutatják, hogy egy helyzetben mi a gyermek teendője.

Tanítási filozófiánk

Gyógypedagógia és jogtudatosítás.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

Workshop (alkalmanként, egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) a_Applikáció vagy online platform/játék e_Játék, könyv (pl. társasjáték, kártyajáték, fejlesztő könyv)

Itt vagyunk jelen

Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Heves megye, Nógrád megye) Észak-Alföld (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Hajdú-Bihar megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye) Közép-Magyarország (Pest megye) Nyugat-Dunántúl (Győr-Moson-Sopron megye, Vas megye, Zala megye) Dél-Dunántúl (Baranya megye, Somogy megye, Tolna megye) Dél-Alföld (Békés megye, Csongrád-Csanád megye, Bács-Kiskun megye) Közép-Dunántúl (Komárom-Esztergom megye, Fejér megye, Veszprém megye)

Nekik szólnak programjaink

d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Kommunikáció Együttműködés/csapatmunka Kritikus gondolkodás/ problémamegoldás