Skip to content

A Symbo Alapítvány: Skatulyák nélkül az osztályban – Agykalandok

Ingyenes, kortárs szemléletformáló program a neurodiverzitásról. Hiszünk abban, hogy a felnövekvő generáció a megfelelő tudás és tapasztalás birtokában, közösséget összetartó erőként élheti meg az emberek közötti különbségeket.

Az Agykalandok egy ingyenes, kortárs szemléletformáló program, mely iskolai környezetben biztosít időt a gyerekeknek az emberek közötti különbségek megismerésére, a különbözőségekről való tudatos gondolkodás kialakítására.
Célunk, hogy olyan generációt neveljünk, amely számára az átlagtól való eltérés nem lehet ok a kirekesztésre, megbélyegzésre, bántalmazásra. Hiszünk abban, hogy a neurodiverzitásról való tudás megszerzésével, egymást elfogadó, támogató közösségek tudnak alakulni.

Tanítási filozófiánk

Számunkra nagyon fontos a foglalkozások légköre. A jó hangulat oldja a szorongást, segíti a kapcsolat és a bizalom kialakulását. Minden gyermek egyedi, és elsősorban gyermek. Minősítés és ítélkezésmentes odafordulással teremtjük meg azt az elfogadó közeget, ahol önmaguk lehetnek. Az értő figyelem az, amivel igazán közel tudunk kerülni egymáshoz. Ez a szemléletmód adja a tematikus-csoportos tanfolyamok hatékonyságát, és hozza el a várva várt sikereket a gyerekek számára.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

b_Kurzus/szakkör (egymásra épülő d_Workshop (alkalmanként e_Játék egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) fejlesztő könyv) kártyajáték könyv (pl. társasjáték rendszeres foglalkozások)

Itt vagyunk jelen

Budapest

Nekik szólnak programjaink

b_5-6 éves gyerekek c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Érzelmi Intelligencia Kommunikáció Önbizalom/önismeret