Skip to content

PÉNZ7 – Pénzügyi és Vállalkozói Témahét

Élményalapú, gyakorlatias ismeretátadással hívjuk fel a fiatalok figyelmét a mindennapi pénzügyi kérdésekre, és a vállalkozói döntésekre.

A PÉNZ7 program rendhagyó iskolai tanóráin pénzügyi és vállalkozói önkéntes szakemberek fognak össze a pedagógusokkal, hogy élményalapú, gyakorlatias ismeretátadással hívjuk fel a fiatalok figyelmét a mindennapi pénzügyi kérdésekre, és a vállalkozói döntésekre. A négy korosztály számára kidolgozott óratervek mellett digitális megoldások és e-learning tananyag is támogatja a tanórákat. A PÉNZ7 interaktív tanórái mellett számos játékos, interaktív szakmai programot kínálunk az iskolák számára.

Tanítási filozófiánk

A témahét fókusztémája minden évben új: elindultunk a családi költségvetéstől, majd, takarékosság, korszerű pénzkezelés, illetve vállalkozói témakörben az üzleti ötlet és együttműködés is előtérbe kerültek számos más téma mellett. Az országszerte megrendezésre kerülő rendhagyó tanórák tananyagait a szervezők több hónapon keresztül készítik elő, lektoráltatják és tesztelik szakértőkkel, pedagógusokkal, hogy végül az EKE-OFI ellenőrzését követően váljon tananyag az ismeretekből. A gyakorlati kérdésekre a tanórán az önkéntes szakemberek (banki szakértők és vállalkozók), míg az elméleti tudás felépítésére a felkészített pedagógusok állnak rendelkezésre. A program ideje alatt a korábbi évek tananyagai szintén elérhetővé válnak, így egy iskola bármikor bekapcsolódhat. A tananyagok 4 korosztály számára, kétféle témában készülnek évente. Minden tananyag és felkészítést segítő anyag (útmutatók, videók) online, ingyenesen elérhető és letölthető a regisztrált tanárok számára a www.penz7.hu oldalról. A szervezők felajánlására az első 500 pénzügyi témára regisztrált iskola kinyomtatva is megkapja az óraterveket és a tanári segédleteket. A Pénz7 kísérő programjai között szerepel többek között pedagógus felkészítő oktatás, illetve további interaktív vetélkedők, versenyek és pályázatok.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

a_Applikáció vagy online platform/játék c_Rendezvény, rendezvénysorozat, fesztivál e_Játék, könyv (pl. társasjáték, kártyajáték, fejlesztő könyv) Kurzus/szakkör (egymásra épülő, rendszeres foglalkozások)

Itt vagyunk jelen

Dél-Alföld (Békés megye, Csongrád-Csanád megye, Bács-Kiskun megye) Dél-Dunántúl (Baranya megye, Somogy megye, Tolna megye) Észak-Alföld (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Hajdú-Bihar megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye) Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Heves megye, Nógrád megye) Közép-Dunántúl (Komárom-Esztergom megye, Fejér megye, Veszprém megye) Közép-Magyarország (Pest megye) Nyugat-Dunántúl (Győr-Moson-Sopron megye, Vas megye, Zala megye)

Nekik szólnak programjaink

b_5-6 éves gyerekek c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek g_Szülők h_Tanárok/fejlesztők

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Együttműködés/csapatmunka Kezdeményezőkészség Kritikus gondolkodás/ problémamegoldás