Skip to content

RoboKaland

„Egy alkotóműhely, ahol kidobásra szánt elektronikai hulladékokból is új, csodás dolgokat építünk. Természettudományok, technológia, robotika, újrahasznosítás érthetően, egyszerűen, játékosan.”

A RoboKaland küldetése, hogy felszámolja a környezetszennyezést, és jól képzett szakembereket, környezettudatos gondolkodást adjon. 100% önerőből hoztuk létre a műhelyt, azóta is gőzerővel dolgozunk, részben támogatásokkal, nagy részben önerőből működünk. A RoboKaland tematikája a résztvevőket 10-15 szakmában tanítja, neveli.

Tanítási filozófiánk

Módszertanunk az élménypedagógiára épül, de messze túlmutat azon. Nálunk nem a „mindent a szemnek, semmit kéznek”, hanem a „mindent a szemnek, mindent a kéznek” elve érvényesül, a gyerekek és fiatalok bátran kipróbálhatnak mindent, kísérletezhetnek minden eszközzel, berendezéssel, hiszen valljuk, hogy csak így ismerhetik meg az adott technológiát és válhatnak valódi szakemberré. Módszerünkkel igyekszünk a korai pályaválasztást, a pályaorientációt is segíteni.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

a_Applikáció vagy online platform/játék b_Kurzus/szakkör (egymásra épülő c_Rendezvény d_Workshop (alkalmanként e_Játék egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) f_Tábor (tanítási időn kívüli fejlesztő könyv) fesztivál kártyajáték könyv (pl. társasjáték összefüggő program) rendezvénysorozat rendszeres foglalkozások) többnapos

Itt vagyunk jelen

a_ Dél-Alföld (Békés megye Bács-Kiskun megye) Csongrád megye

Nekik szólnak programjaink

b_5-6 éves gyerekek c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek g_Szülők

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Együttműködés/csapatmunka Kreativitás Kritikus gondolkodás/ problémamegoldás