Skip to content

SpaceBuzz Oktatási Program (SOP)

Klíma- és környezetvédelmi szemléletétformálás VR űrutazással. Célunk, hogy a jövő generációjának klíma- és környezetvédelmi gondolkodása, magatartása felelősségteljessé váljon, érdeklődésük a STEM tárgyak felé forduljon

A SpaceBuzz® Oktatási Program célja, hogy a jövő generációjának klíma- és környezetvédelmi gondolkodása, magatartása felelősségteljessé váljon, érdeklődésük a STEM tárgyak felé forduljon. Célunk eléréséhez eszközünk az élményalapú, STE(A)M oktatás. A gyerekek megismerik a világűrt, naprendszerünket, bolygónk élő és élettelen környezetét és egy VR űrutazás során megtapasztalják az úgynevezett „Áttekintő Hatást”. Úgy láthatják Bolygónkat, ahogy azt csak az űrhajósok látják a világűrből.

Tanítási filozófiánk

Tanítási filozófiánk alapja az élményalapú oktatás. Ennek során a tanulók úgy jutnak a tudás birtokába, hogy észre sem veszik, tanulnak. Módszertanunk a STE(A)M oktatásra épül, azaz a természettudományi, reál tantárgyakat ötvözzük, humán tantárgyakkal. Az oktatáshoz biztosítjuk a tanulói munkafüzeteket, a tanári kézikönyvet, STEM útmutatót a tanároknak. Az iskolák speciális ládákban kapják meg a küldetésekhez szükséges segédanyagokat, eszközöket. A tanárokat online felületen készítjük fel.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

b_Kurzus/szakkör (egymásra épülő rendszeres foglalkozások)

Itt vagyunk jelen

a_ Dél-Alföld (Békés megye b_Dél-Dunántúl (Baranya megye Bács-Kiskun megye) c_Észak-Alföld (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Csongrád megye d_Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén megye e_Közép -Dunántúl (Komárom-Esztergom megye f_Közép-Magyarország (Pest megye) Fejér megye g_Nyugat -Dunántúl (Győr-Moson-Sopron megye Hajdú-Bihar megye Heves megye Jász-Nagykun-Szolnok megye) Nógrád megye) Somogy megye Tolna megye) Vas megye Veszprém megye) Zala megye)

Nekik szólnak programjaink

d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek i_Egyéb

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Együttműködés/csapatmunka Kommunikáció Kritikus gondolkodás/ problémamegoldás