Skip to content

Startvonal – pályaorientáció és kompetenciafejlesztés hátrányos helyzetű gyerekek számára

Nem formális képzéssel, mentorálással, élménypedagógiákkal és szakmák, szakemberek megismerésével, kipróbálásával segítjük a hátrányos helyzetű gyerekeket abban, hogy készségeiknek és érdeklődésüknek megfelelően válasszanak szakmát, tanuljanak tovább, és sikeresekké váljanak.

A hátrányos helyzetű diákok sokszor sem a saját készségeikkel, érdeklődésükkel, sem az elérhető szakképzésekkel nincsenek tisztában. Hiányoznak a környezetükben az eltérő szakmákat képviselő szerepmodellek, illetve a sikert, örömet okozó nem formális oktatási lehetőségek. Erre a hiányra kínálunk választ komplex szolgáltatásainkkal, hogy sikeresekké váljanak a továbbtanulásban, illetve a későbbiekben a munka világában is.

Tanítási filozófiánk

Oktatási módszereinkben fontos fókuszt kapnak az interaktív, játékos és gyakorlatorientált eszközök, a diákok kapcsolati hálójának fejlesztése (eltérő szakmák képviselőivel való találkozások révén), projektmunkák során az együttműködési és egyéb készségek fejlesztése, illetve annak letapogatása, hogy mik a diákok erősségei, érdeklődése, amelyeket fontos figyelembe venni a továbbtanulás, szakmaválasztás során.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

b_Kurzus/szakkör (egymásra épülő f_Tábor (tanítási időn kívüli rendszeres foglalkozások) többnapos összefüggő program)

Itt vagyunk jelen

d_Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén megye Heves megye Nógrád megye) f_Közép-Magyarország (Pest megye)

Nekik szólnak programjaink

f_13-14 éves gyerekek

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Kommunikáció Együttműködés/csapatmunka Önbizalom/önismeret