Skip to content

Superar Zeneművészeti Alapítvány Magyarország

Hisszük, hogy a magas szintű közös zenélés képes olyan együttműködő közösség létrehozására, melynek tagjai egymásra figyelve, közös erővel dolgoznak a sikerért.

A Superar egy nemzetközi szervezet, mely 2009-es alapítása óta ingyenes, közösségi zeneoktatást kínál elsősorban olyan gyermekeknek és fiataloknak, akik szociális környezetük miatt jellemzően nem jutnak jó minőségű (zene)oktatáshoz. A rendszeres kórus, illetve zenekari órák nem csak a zenei készségek fejlődését szolgálják, de személyiségformáló hatással is bírnak. A Superar célja, hogy ezen keresztül növelje a gyermekek és fiatalok boldogulásának esélyét a jövő társadalmában.

Tanítási filozófiánk

Pedagógiánkban Kodály Zoltán, Carl Orff és José Antonio Abreu elképzeléseit vegyítjük: a napi rendszerességű, élményalapú muzsikálás fejleszti a tanulók zenei készségeit és feltárja számukra az aktív zenélés és zeneértés életminőség-javító hatásait, a zenei improvizáció fejleszti kreativitásukat és kognitív készségeiket. Mindez párosul a venezuelai El Sistema program megálmodójának szociális szemléletével: a szociális kompetenciák zenepedagógiai eszközökkel történő fejlesztésével.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

b_Kurzus/szakkör (egymásra épülő f_Tábor (tanítási időn kívüli összefüggő program) rendszeres foglalkozások) többnapos

Itt vagyunk jelen

Budapest

Nekik szólnak programjaink

b_5-6 éves gyerekek c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Együttműködés/csapatmunka Kreativitás Önbizalom/önismeret