Skip to content

Symphonia Alapítvány – Szimfónia ProgramTM

Ingyenes hangszeres zenetanulást és társadalmi felzárkózási lehetőséget nyújtunk nehéz körülmények között élő gyerekeknek.

Hiszünk abban, hogy a zenének és a közösségnek csodatévő ereje van. Hisszük: ha esélyt és támogatást kap, akkor még a legrosszabb körülmények között élő gyermek is képes egy jobb életet teremteni magának. Mi ezt adjuk a növendékeinknek. Közösséget. Reményt. Jövőt.
A Symphonia Alapítvány közösségi zenei programja, a Szimfónia Program™ ingyenes hangszeres zenetanulást és társadalmi felzárkózási lehetőséget nyújt rossz körülmények között élő gyerekeknek (mára 25 helyszínen kb. 2100 főnek).

Tanítási filozófiánk

Módszerünk a venezuelai El Sistema és a magyar Kodály-módszer legjobb vonásait ötvözi, hogy „legyen a zene (tényleg) mindenkié”. Fejlesztjük a gyerekek társas képességeit, rendszerességre szoktatjuk őket, sikerélményt nyújtunk a koncertalkalmak révén. Számunkra a zeneoktatás nem cél, hanem eszköz, hogy a gyerekeket kiemeljük a több generációs mélyszegénység önmagát újratermelő ördögi köréből, rendszerességet, követendő mintákat, és pozitív visszajelzést adva számukra.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

b_Kurzus/szakkör (egymásra épülő rendszeres foglalkozások)

Itt vagyunk jelen

Dél-Dunántúl (Baranya megye Észak-Alföld (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén megye Hajdú-Bihar megye Heves megye Jász-Nagykun-Szolnok megye) Közép-Magyarország (Pest megye) Nógrád megye) Somogy megye Tolna megye)

Nekik szólnak programjaink

b_5-6 éves gyerekek c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Együttműködés/csapatmunka Kitartás Szociális és kulturális nyitottság