Skip to content

Természettudományos Élményközpont Balassagyarmaton

Célunk a nyugat–nógrádi régióban olyan élménypedagógiai program és infrastruktúra kialakítása, amely hozzájárul a természettudományos tárgyak népszerűségének növeléséhez, bővíti az informális és nem formális tanulás lehetőségeit.

A balassagyarmati Természettudomományos Élményközpont célja a kevésbé fejlett nyugat–nógrádi régióban olyan élménypedagógiai program és infrastruktúra kialakítása, amely hozzájárul a természettudományos tárgyak népszerűségének növeléséhez. Lehetővé teszi a korszerű kísérletközpontú, élményszerű oktatás elterjesztését, a természettudományos és műszaki pályák népszerűsítését, a természettudományi ismeretek oktatási színvonalának növekedését.

Tanítási filozófiánk

Módszertanunk alapja az élmény- és kísérletközpontúság. A frontális oktatást igyekszünk mellőzni, és a már meglévő tudásra építve, a diákok által elvégzett kísérletekre, feladatokra és tapasztalásokra alapozva próbáljuk ismereteiket mélyíteni, új ismereteket átadni. Olyan eszközöket használunk Élményközpontunkban, melyek a legtöbb iskolában nem állnak rendelkezésre, így technológiai szempontból is interaktívvá tesszük foglalkozásainkat.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

f_Tábor (tanítási időn kívüli, többnapos, összefüggő program) Workshop (alkalmanként, egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) Kurzus/szakkör (egymásra épülő, rendszeres foglalkozások) c_Rendezvény, rendezvénysorozat, fesztivál a_Applikáció vagy online platform/játék

Itt vagyunk jelen

Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Heves megye, Nógrád megye)

Nekik szólnak programjaink

b_5-6 éves gyerekek c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Kreativitás Kíváncsiság Kritikus gondolkodás/ problémamegoldás