Skip to content

Uccu_Neki Roma identitás es kultúra workshop

Roma és nem roma fiatalok között teremtünk párbeszédet, ezzel csökkentse a romákkal szembeni sztereotípiákat és előítéleteket.

Az Uccu Alapítvány 2010-ben alakult azzal a céllal, hogy roma és nem roma fiatalok között teremtsen párbeszédet, ezzel csökkentse a romákkal szembeni sztereotípiákat és előítéleteket. Az Uccu önkéntes oktatóstábja elsősorban 10-19 éves diákoknak tart interaktív órákat az informális oktatás eszközeivel roma identitás és kultúra témájában.

Tanítási filozófiánk

Magyarországon 2008-2009-ben rasszista indítékból elkövetett sorozatgyilkosság részeként ártatlan roma embereket gyilkoltak meg. Az Uccu Alapítvány alapötlete ekkor fogalmazódott meg. Az akkori cigányellenes közhangulat és a társadalmi szolidaritás hiánya motivált minket arra, hogy tegyünk valamit, még ha kicsiben is, mindennek megváltoztatására. Mi hiszünk a társadalmi párbeszéd erejében, ehhez szükség van közös találkozásra, dialógusra valódi párbeszéd megteremtésére.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

d_Workshop (alkalmanként egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás)

Itt vagyunk jelen

Bács-Kiskun megye) Csongrád-Csanád megye Dél-Alföld (Békés megye Dél-Dunántúl (Baranya megye Észak-Alföld (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén megye Fejér megye Hajdú-Bihar megye Heves megye Jász-Nagykun-Szolnok megye) Közép-Dunántúl (Komárom-Esztergom megye Közép-Magyarország (Pest megye) Nógrád megye) Nyugat-Dunántúl (Győr-Moson-Sopron megye Somogy megye Tolna megye) Vas megye Veszprém megye) Zala megye)

Nekik szólnak programjaink

d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Érzelmi Intelligencia Kritikus gondolkodás/ problémamegoldás Szociális és kulturális nyitottság