Skip to content

UNICEF Ébresztő-óra

Gondolkodó Kör kezdeményezése
Programunk a magyar gyerekek jogtudatosságának növelése mellett, a gondolatébresztéssel igyekszik megtörni az erőszak körforgását.

Tudjuk, hogy mások jogainak tiszteletben tartása a minket megillető jogok megismerésével kezdődik. Így tanulják meg a gyerekek, hogy a saját jogaik odáig tartanak, ahol a másik jogai kezdődnek. Egy pofon is erőszak? Nyomkodhatom a telefonomat órán? Mit csináljak, ha online zaklatnak az osztálytársaim? Ezekre a kérdésekre is választ ad az Ébresztő-óra, az UNICEF Magyarország iskolai programja.

Tanítási filozófiánk

A gyerekkor egyszeri és megismételhetetlen. Azok a gyerekek, akik ismerik a saját jogaikat, felismerik azt, ha ők vagy mások megsértik másokét. Elutasítjuk a gyermekek bármilyen (fizikai, érzelmi, verbális vagy szexuális) bántalmazását. Tudjuk, hogy a gyerekeknek joguk van ahhoz, hogy minden őket érintő kérdésben elmondhassák a véleményüket, és minden lehetséges alkalommal meg is kérdezzük őket.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

f_Tábor (tanítási időn kívüli, többnapos, összefüggő program) Workshop (alkalmanként, egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás)

Itt vagyunk jelen

Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Heves megye, Nógrád megye) Észak-Alföld (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Hajdú-Bihar megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye) Közép-Magyarország (Pest megye) Nyugat-Dunántúl (Győr-Moson-Sopron megye, Vas megye, Zala megye) Dél-Dunántúl (Baranya megye, Somogy megye, Tolna megye) Dél-Alföld (Békés megye, Csongrád-Csanád megye, Bács-Kiskun megye) Közép-Dunántúl (Komárom-Esztergom megye, Fejér megye, Veszprém megye)

Nekik szólnak programjaink

e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Kommunikáció Szociális és kulturális nyitottság Önbizalom/önismeret