Skip to content

UNICEF – KILÁTÓ Élményprogram

Gondolkodó Kör kezdeményezése
Kilátó Élményprogramunk célcsoportja olyan hazai, gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek, akiket kiemeltek a vér szerinti családjukból, többnyire bántalmazás, elhanyagolás miatt, vagy azért, mert olyan rossz életkörülmények között éltek, hogy az veszélyeztette a normális fejlődésüket.

Célunk, hogy olyan élményekkel támogassuk a gyermekotthonban élő gyerekeket, hogy lelkileg megerősödjenek, fejlődjön az önismeretük, önbizalmuk, önkifejezési készségük, és így könnyebben megbirkózzanak az élet kihívásaival.

Tanítási filozófiánk

Az élménypedagógia egy olyan nevelési-fejlesztési mód, ami képes az emberben aktívan, gyakorlati szinten pozitív változást hozni, mivel cselekvésre és annak kiértékelésére épít. Úgy tanít meg többek között bizonyos viselkedési, önszabályozási módokra és önismeretre, hogy azokat saját élményből, saját következtetések alapján építi be a személyiségébe.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

c_Rendezvény, rendezvénysorozat, fesztivál e_Játék, könyv (pl. társasjáték, kártyajáték, fejlesztő könyv)

Itt vagyunk jelen

Észak-Alföld (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Hajdú-Bihar megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye) Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Heves megye, Nógrád megye) Közép-Magyarország (Pest megye)

Nekik szólnak programjaink

a_3-4 éves gyerekek b_5-6 éves gyerekek c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Alkalmazkodókészség/reziliencia Együttműködés/csapatmunka Önbizalom/önismeret