Skip to content

UNICEF – KILÁTÓ Élményprogram

Gondolkodó Kör kezdeményezése
Kilátó Élményprogramunk célcsoportja olyan hazai, gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek, akiket kiemeltek a vér szerinti családjukból, többnyire bántalmazás, elhanyagolás miatt, vagy azért, mert olyan rossz életkörülmények között éltek, hogy az veszélyeztette a normális fejlődésüket.

Célunk, hogy olyan élményekkel támogassuk a gyermekotthonban élő gyerekeket, hogy lelkileg megerősödjenek, fejlődjön az önismeretük, önbizalmuk, önkifejezési készségük, és így könnyebben megbirkózzanak az élet kihívásaival.

Tanítási filozófiánk

Az élménypedagógia egy olyan nevelési-fejlesztési mód, ami képes az emberben aktívan, gyakorlati szinten pozitív változást hozni, mivel cselekvésre és annak kiértékelésére épít. Úgy tanít meg többek között bizonyos viselkedési, önszabályozási módokra és önismeretre, hogy azokat saját élményből, saját következtetések alapján építi be a személyiségébe.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

c_Rendezvény, rendezvénysorozat, fesztivál e_Játék, könyv (pl. társasjáték, kártyajáték, fejlesztő könyv)

Itt vagyunk jelen

Közép-Magyarország (Pest megye) Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Heves megye, Nógrád megye) Észak-Alföld (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Hajdú-Bihar megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye)

Nekik szólnak programjaink

b_5-6 éves gyerekek c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek a_3-4 éves gyerekek

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Együttműködés/csapatmunka Alkalmazkodókészség/reziliencia Önbizalom/önismeret