Skip to content

Utazó Planetárium

A diákok látványos, izgalmas környezetben (Utazó planetáriumi kupolákban) tanulják meg a természettudományokat, csillagászatot és ismerik meg Naprendszerünk bolygóinak varázslatos világát.

Az Utazó Planetárium iskolákba, óvodákba és rendezvényekre viszi el Utazó Planetáriumi kupoláit és mutatja meg az Univerzum csodáit a nézőknek. Célunk az igényes tudományos ismeretterjesztés, a csillagászat és természettudományok népszerűsítése oly módon, hogy elvisszük a tudományt a planetárium segítségével. Célunk a természetes környezet megismertetése, természettudományok, a Világ megértése. Inspirálni szeretnénk őket, hogy legyen kedvük természetismeretet tanulni. Legyen élmény a tanulás!

Tanítási filozófiánk

360 fokos képi világú műsorainkból sok hasznosat tanulhatnak, animációk segítségével érthetik meg az Univerzum működését és ismerhetik meg a távoli világokat, bolygókat, csillagokat. Látvánnyal és élményekkel oktatunk, keltjük fel a gyerekek figyelmét. Műsorainkban több érdekes, aktuális (hírekben szereplő) csillagászati kérdés kerül elő. Természettudományos ismereteket mutatunk be korosztálynak megfelelő érthető magyar nyelvű műsorainkban.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

c_Rendezvény d_Workshop (alkalmanként egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) f_Tábor (tanítási időn kívüli fesztivál összefüggő program) rendezvénysorozat többnapos

Itt vagyunk jelen

Bács-Kiskun megye) Csongrád-Csanád megye Dél-Alföld (Békés megye Dél-Dunántúl (Baranya megye Észak-Alföld (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén megye Fejér megye Hajdú-Bihar megye Heves megye Jász-Nagykun-Szolnok megye) Közép-Dunántúl (Komárom-Esztergom megye Közép-Magyarország (Pest megye) Nógrád megye) Nyugat-Dunántúl (Győr-Moson-Sopron megye Somogy megye Tolna megye) Vas megye Veszprém megye) Zala megye)

Nekik szólnak programjaink

a_3-4 éves gyerekek b_5-6 éves gyerekek c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek g_Szülők

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Kíváncsiság Kreativitás Kritikus gondolkodás/ problémamegoldás