Skip to content

Vissza a Vadonba Gyermekfejlesztő és Szülősegítő Sportegyesület

Ötvöztük a szenzomotoros tornát az erdő jótékony hatásaival, így a friss levegőn, a természet ölelésében segítjük a gyermekek fejlődését.

Célunk, hogy erdei szenzomotoros tornánk által csökkentsük az idegrendszeri fejletlenségből adódó problémákat (magatartászavarok, tanulási nehézségek, elmaradt beszédfejlődés, ADHD, AUD, SPD), kihasználva az erdő és a természet jótékony hatását. ESMT tornánk és a hozzá kapcsolódó erdei programjaink segítenek kiszakadni a gyerekeknek a képernyő mögül, megismerni a határaikat, önbizalmukat növelni, hogy nyitottabbá, oldottabbá váljanak, kognitív és kommunikációs készségeik fejlődjenek.

Tanítási filozófiánk

ESMT tornánk és programjaink az erdő, a természet közelsége által segítenek a gyerekeknek felfedezni és átlépni a határaikat, önbizalmuk, testtudatuk, kognitív képességeik fejlődnek, nyitottabbá, oldottabbá válnak, kudarctűrő képességük és feladathelyzetben való helytállásuk is fejlődik. A természet közelsége és a célzott gyakorlatok ellensúlyozzák a zárt térben, a képernyő előtt töltött időt, idegrendszerükre és immunrendszerükre jótékony hatással vannak a feladatok és kalandok.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) rendezvénysorozat fesztivál b_Kurzus/szakkör (egymásra épülő d_Workshop (alkalmanként c_Rendezvény f_Tábor (tanítási időn kívüli rendszeres foglalkozások) többnapos összefüggő program)

Itt vagyunk jelen

d_Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén megye Közép-Magyarország (Pest megye) Heves megye Nógrád megye)

Nekik szólnak programjaink

e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek g_Szülők a_3-4 éves gyerekek b_5-6 éves gyerekek c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Együttműködés/csapatmunka Önbizalom/önismeret