Skip to content

Zachor Alapítvány

Célunk, hogy pedagógiai megközelítésünk és oktatási programjaink, tananyagaink segítségével hozzájáruljunk ahhoz, hogy a diákokat a múltról való ismeretek megszerzése mellett érzékenyebbé, nyitottabbá tegyük egymás elfogadására és a körülöttünk lévő világ árnyaltabb értelmezésére.

A Zachor Alapítvány 2007 óta dolgozik tanárokkal azzal a céllal, hogy szakmai segítséget nyújtson munkájukhoz: személyes történetekre épülő digitális oktatási anyagaival a 21. században fontos készségek fejlesztését segíti elő, miközben korszerű és hasznos tudással gyarapítja a diákokat a közelmúlt történelmi eseményeiről és korunk társadalmi jelenségeiről. Képzéseivel számos lehetőséget kínál tanároknak a szakmai fejlődésre, valamint diákok bevonására helyi, országos és nemzetközi projektekben.

Tanítási filozófiánk

Oktatási módszertanunk a személyes perspektíva pedagógiai jelentőségét hangsúlyozza. Tananyagaink fókuszában a különböző kompetenciák fejlesztése, a kritikai gondolkodás és a szociális és érzelmi tanulás erősítése áll. Fontosnak tartjuk, hogy a diákok együttérző, aktív állampolgárokként, felelős emberekként döntsenek és cselekedjenek mindennapjaikban. Pedagógiai módszertanunk alapja a konstruktivista szemlélet, ezen kívül a helytörténeti oktatás és a részvételi tanulás kap központi szerepet.

Ilyen formában érhetőek el képzéseink

a_Applikáció vagy online platform/játék b_Kurzus/szakkör (egymásra épülő d_Workshop (alkalmanként egy-egy téma mentén szervezett foglalkozás) rendszeres foglalkozások)

Itt vagyunk jelen

a_ Dél-Alföld (Békés megye b_Dél-Dunántúl (Baranya megye Bács-Kiskun megye) c_Észak-Alföld (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Csongrád megye d_Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén megye e_Közép -Dunántúl (Komárom-Esztergom megye f_Közép-Magyarország (Pest megye) Fejér megye g_Nyugat -Dunántúl (Győr-Moson-Sopron megye Hajdú-Bihar megye Heves megye Jász-Nagykun-Szolnok megye) Nógrád megye) Somogy megye Tolna megye) Vas megye Veszprém megye) Zala megye)

Nekik szólnak programjaink

c_7-8 éves gyerekek d_9-10 éves gyerekek e_11-12 éves gyerekek f_13-14 éves gyerekek h_Tanárok/fejlesztők

Top kompetenciák, amiket fejlesztünk

Érzelmi Intelligencia Kritikus gondolkodás/ problémamegoldás Szociális és kulturális nyitottság