Skip to content

Az Emberség Erejével „Ha nagy leszek” című új társasjátéka

Rövid ismertető

A „Ha nagy leszek” egy ovisoknak szóló társas, melynek célja a nemek közötti egyenlőség témájának feldolgozása és a hagyományos nemi szerepek megkérdőjelezése, azokról való beszélgetés, vita kezdeményezése.

Misszió

Az 5-10 éveseknek szóló társasban játékos formában világítunk rá, hogy a gyerekek életét már egészen korai életszakasztól erősen meghatározzák a nemi szerepek, valamint alternatív narratívákat kínálunk, melyek csökkentik a nemi normák megerősítését / kialakítását a szülő és gyermek közötti kommunikációban. A játék célja, hogy beszélgetésindítóként szolgáljon óvodai, iskolai, otthoni közegben a nemi szerepek, pályakép, jövőre vonatkozó tervek, álom témájához.

Fő program

A „Ha nagy leszek” egy ovisoknak, kisiskolásoknak szóló társas, melynek célja, hogy a játékosokban megerősödjön a érzés, hogy nemüktől függetlenül bármit elérhetnek az életben. A játékban a gyerekek egy városban mászkálva válthatják valóra a játék elején kisorsolt foglalkozásra, hobbira és birtokolt tárgyra vonatkozó álmaikat. A játék során különböző akadályok gördülnek eléjük, amit egyénileg vagy együttműködve háríthatnak el annak érdekében, hogy elérhessék céljaikat.

További programok

Emberi jogi szervezet vagyunk, a mindenki számára élhető társadalomért dolgozunk. Missziónk a demokrácia építése és erősítése, elkötelezettek vagyunk a tapasztoláson és cselekvésen keresztüli tanulásban. Ennek szellemében számos online és offline játékot fejlesztünk, iskolai, egyetemi workshopokat tartunk, gyakornoki programok keretében igyekszünk módszereinket minél több jövendőbeli és jelenlegi szakembernek átadni.

Kapcsolati információk
Lokáció
  • Országos - online
  • Baranya vármegye
Nekik szólnak a programjaink
  • Óvodás gyermekek (3-6)
  • Alsó tagozatosok (7-10)
Top kompetenciák, amiket fejlesztünk
  • Kezdeményezőkészség
  • Kritikus gondolkodás/ problémamegoldás
  • Szociális és kulturális nyitottság