Skip to content

Belvárosi Közösségi Tér

Rövid ismertető

A Belvárosi Közösségi Tér a Budapest V. kerületi családok számára létrehozott prevenciós központ. A hely, ahova szakmai támogatásért fordulhatsz, ahol az egész család számára szóló foglalkozásrendszert találsz, ahol a gyermeked számára is komfortos környezetben működik egy specialty kávézó.

Misszió

Az V. kerületi önkormányzat fenntartásában működő Belvárosi Közösségi Tér egy prevenciós központ. A kerületi családoknak biztosít ingyenes, komplex szolgáltatást, amelynek célja egy támogató közösség létrehozása. Holisztikus szemléletben a családi élet minden szakaszában segítjük a hozzánk látogatókat a várandósságtól egészen az idős korig. A több mint 40 minőségi program és foglalkozás gyerekeknek és felnőtteknek, családoknak és egyedülállóknak, fiataloknak és időseknek kínál támogatást.

Fő program

Komplex rendszerben kínálják a szolgáltatásokat és programokat a családoknak, biztosítva a kontinuitást, hogy minden korcsoportban és fejlődési szakaszban biztonságot nyújtsanak. A meseterápiát a fejlesztésen kívül a közösségépítés eszközeként is használják. Óvodástól kamasz korosztályig biztosítanak gyermekpszichodráma foglalkozásokat, zenei nevelést, mozgásfejlesztést. A szolgáltatások ezen sajátos, egymásra épülő rendszerben való működtetése az intézmény fő programja.

További programok

Egyéni foglalkozássorozat keretében már a szülést megelőző időszaktól gyermekágyas segítő nyújt támaszt a kismamáknak.
Nyaranta ingyenes táborokat szervezünk különböző korosztályoknak az általunk használt módszertanokkal.
Figyelmet fordítunk az apa-gyermek kapcsolat támogatására, munkaidő utáni foglalkozások, valamint egésznapos élményterápiás hétvégi programok formájában.
Kávézónkban érzékenyítő, edukációs könyvtárat tartunk fent, gyerekek és felnőttek számára is több, mint 200 féle könyvvel.

Kapcsolati információk
Lokáció
  • Budapest
Nekik szólnak a programjaink
  • Óvodás gyermekek (3-6)
  • Alsó tagozatosok (7-10)
  • Felső tagozatosok (11-14)
  • Szülők
Top kompetenciák, amiket fejlesztünk
  • Alkalmazkodókészség/reziliencia
  • Együttműködés/csapatmunka
  • Önbizalom/önismeret