Skip to content

Csontváry Képzőművészeti Stúdió Egyesület : Mindenki lehet művész a népi-képzőművészetben

Rövid ismertető

A Csontváry Képzőművészeti Stúdió Egyesület egy művészetterápiás alkotóműhely, amely módszerként a népművészeti motívumkincseket kreatív módon használja fel az önkifejezés számára.

Misszió

A Csontváry Képzőművészeti Stúdió Egyesület egy művészetterápiás alkotóműhely, amely elsősorban gyermekotthonokban és lakásotthonokban élő gyermekek, serdülők számára tart rendszeresen képzőművészet-terápiás foglalkozásokat. Módszerként a népművészeti motívumkincseket használja fel kreatív módon. Családban élő gyerekekkel, fiatalokkal, felnőttekkel és szülőkkel is foglalkozik, elsősorban workshop jelleggel, útravalót adva akár családi körben is végezhető, értékes önkifejező alkotómunkának.

Fő program

Pécsen és a Baranya vármegyei gyermekvédelem lakásotthonaiban és gyermekotthonában élő, hányatott sorsú, veszélyeztető családjukból kiemelt, traumatizált és érzelmileg elhanyagolt gyermekekkel, serdülőkkel foglalkozunk, számukra biztosítunk művészetterápiás foglalkozást, heti, kétheti rendszerességgel. Egyszerre együtt egy foglalkozáson 5-8 fő van jelen, aztán váltják is egymást a gyerekek. A foglalkozások időtartalma másfél – két óra, az előkészítésen, utazáson felül.

További programok

Másodsorban külön művészetterápiás foglalkozásokat, alkotóműhelyt tartunk Pécsi lakosság számára a családban élő fiatalok, gyerekek és szülők számára közösen, felnőtt érdeklődők és saját élményen keresztül tanulni vágyó művészetterapeuták, egyetemi hallgatók, és nyugdíjasok számára is.
Nyaranta különböző táborokban workshop jelleggel is tartunk művészetterápiás foglalkozásokat fiataloknak, gyerekeknek és szüleiknek.

Kapcsolati információk
Lokáció
  • Baranya vármegye
Nekik szólnak a programjaink
  • Alsó tagozatosok (7-10)
  • Felső tagozatosok (11-14)
  • Szülők
  • Pedagógusok
Top kompetenciák, amiket fejlesztünk
  • Érzelmi Intelligencia
  • Kreativitás
  • Önbizalom/önismeret