Skip to content

Hősök Tere Alapítvány

Rövid ismertető

A Hős Iskola Program célja, hogy a fiatalok érzékenyek legyenek a társadalmi problémákra, felismerjék azokat a helyzeteket, amikben ők is segíthetnek, és megtanulják, hogyan hozzanak ki többet magukból és váljanak hétköznapi hősökké.

Misszió

A Hős Iskola Program célja, hogy a fiatalok érzékenyek legyenek a társadalmi problémákra, felismerjék azokat a helyzeteket, amikben ők is segíthetnek, és megtanulják, hogyan válhatnak hétköznapi hősökké. A résztvevő iskolák tanárainak és tanulóinak tréningeken, élményprogramokon keresztül mutatjuk meg, hogyan tehetnek többet másokért, hogy hozhatnak ki többet önmagukból, illetve hogy hogyan lesznek képesek legyőzni az előítéleteiket és megtörni a közönyt az iskolájukban és azon kívül is.

Fő program

A Hős Iskola Program keretében az iskola min. egy éven keresztül különböző vállalásokat tesz, amelyekkel pontot gyűjtenek, míg mi a Hősök Tere Alapítvánnyal szolgáltatásokat, tréningeket nyújtunk az iskolának. Önkéntes mentoraink segítenek, hogy személyre szabott programot alakíthassanak ki a pedagógusok, az iskola egyéni céljaira és igényeire hangolva. Ezek a programok lehetnek például tréningek, társasjátékos érzékenyítő órák, projektnapok, tanári és szülőtréningek, vagy akár 30 napos kihívás.

További programok

Élménytréningeket tartunk országszerte pedagógusok, oktatásban dolgozó szakemberek, szülők és minden érdeklődő számára. A tréningjeinken a szociálpszichológiai kutatásokon alapuló tudásátadás mellett nagy hangsúlyt fektetünk a saját élmények által, mélyebb megértést adó gyakorlatokra.

Kapcsolati információk
Lokáció
  • Országos - személyes
Nekik szólnak a programjaink
  • Felső tagozatosok (11-14)
  • Szülők
  • Pedagógusok
Top kompetenciák, amiket fejlesztünk
  • Kezdeményezőkészség
  • Kritikus gondolkodás/ problémamegoldás
  • Szociális és kulturális nyitottság