Skip to content

Kamasztér Alapítvány, Támasztér@chatpont

Rövid ismertető

Kiskamasz és kamasz korú gyerekek mentálhigiénés támogatását végzik. Bármilyen lelki problémával fordulhatnak hozzájuk a gyerekek. Tabuk nélkül beszélgethetnek. 20 fő gyermekpszichológus és mentálhigiénés szakember várja őket a chaten.

Misszió

A Kamasztér Alapítvány célja a társadalmi egyenlőtlenségek enyhítése, a fiatalok életminőségének javítása, főként a hátrányos helyzetben lévő kamaszok támogatásával. A Támasztér@chatpont célja pedig a kamasz lányok és fiúk lelki jólétének támogatása, mentális egészségük kialakítása és megtartása. A kezdeményezés egyedisége abban rejlik, hogy a segítő kapcsolati munka a Z generáció által kedvelt online chat portálon történik, chatbeszélgetés formájában, mely országos elérést tesz lehetővé.

Fő program

Támasztér@chatpontunkban a gyerekek anoním módon beszélhetnek a problémáikról, lelki nehézségeikről, feltehetik kérdéseiket hozzáértő segítőinknek. A chatpont napi 5 órában működik 15-től 20 óráig, 20 önkéntes képzett mentálhigiénes szakember illetve friss diplomás pszichológus közreműködésével. Az elmúlt évben segítő önkénteseink közel 1000 beszélgetést folytattak 1040 munkaórában.

További programok

A Játszva Tanulj Tehetségprogramjának célja a hátrányos helyzetű tehetséges gyerekek támogatása.

A Tehetségfejlesztő Műhely célja pedig a fiatalok hatékonyságának, eredményességének javítása, tudatos és kreatív gondolkodásának elősegítése.

A KamaszTér emellett sportcoaching-ot, és egyéb képzéseket is biztosít.

Kapcsolati információk
Lokáció
  • Országos - online
  • Budapest
Nekik szólnak a programjaink
  • Alsó tagozatosok (7-10)
  • Felső tagozatosok (11-14)
Top kompetenciák, amiket fejlesztünk
  • Érzelmi Intelligencia
  • Kritikus gondolkodás/ problémamegoldás
  • Önbizalom/önismeret