Skip to content

K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő

Rövid ismertető

A K&H Vigyázz, kész, pénz! általános és középiskolás diákoknak szóló pénzügyi vetélkedő, amely 14 éve minden tanévben megrendezésre kerül. A verseny során a most felnövekvő generáció olyan pénzügyi tudást kap a kezébe, melynek segítségével felnőttként képes lesz okosan dönteni saját pénzügyeiről.

Misszió

A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő létrehozása tükrözi a bankcsoport pénzügyi edukáció iránti elkötelezettségét. A verseny 14 évvel ezelőtti elindításakor az a cél lebegett a szervezők szeme előtt, hogy a diákok megfelelő pénzügyi tudással vértezzék fel magukat, amelynek segítségével a jövőben tudatosan bankolhatnak és amellyel felnőttként képesek lesznek okos döntéseket hozni saját pénzügyeikről.

Fő program

Magyarországon több mint 1,1 millió diák vesz részt általános, valamint középiskolai oktatásban. Ők adják majd a jövő felnőtt nemzedékét, ezért az ő felkészítésük a jelenkor felnőtt generációjának felelőssége és feladata. Ebben a felelősségben kíván osztozni a K&H, ezért hozta létre 2010-ben a vetélkedőt, ahol a diákok játszva sajátíthatják el, hogyan igazodjanak el biztonságosan az innovatív pénzügyek világában.

További programok

A K&H hűsítő ligetek programra pályázati úton jelentkezhettek a köznevelési intézmények 2022-ben. A kiválasztott 100 nyertes intézmény udvarán összesen 555 fát és 1110 cserjét ültettünk el 2023 júniusáig a 10 millió Fa Alapítvány szakmai együttműködésével.

A K&H állatbarát ligetek programjával járul hozzá a köznevelési intézmények zöldítéséhez, a madarak, rovarok és sünök élőhelyének növeléséhez. Országszerte 30 iskola és óvoda udvarán hoz létre 100 nm területen biodiverz kis parkokat.

Kapcsolati információk
Lokáció
  • Országos - online
Nekik szólnak a programjaink
  • Alsó tagozatosok (7-10)
  • Felső tagozatosok (11-14)
  • Szülők
  • Pedagógusok
Top kompetenciák, amiket fejlesztünk
  • Kíváncsiság
  • Kritikus gondolkodás/ problémamegoldás