Skip to content

Medve Matek

Rövid ismertető

Matekos élményprogramok nem csak matekzseniknek! A játszva tanulásnak nem kell véget érnie az óvódában! A Medve Matek célja, hogy az általában mumusként kezelt matematika tantárgyat élvezetessé tegye mindenki számára.

Misszió

Medve Matek programsorozatunk által célunk a matematika népszerűsítése és a tantárgy köré vont falak lebontása játékos csapatversenyekkel, táborokkal, online vetélkedőkkel. A matematika számtalan tudományág és ezáltal foglalkozás alapja, így fontos, hogy a gyerekek (majd felnőttek) ne mumusként tekintsenek rá, hanem kellemes élményeket, pozitív visszajelzést kapcsoljanak hozzá. Rendezvényeinken a 9-19 éves diákokat és nyitott, lelkes fiatalokat, felnőtteket várunk.

Fő program

Legnagyobb tömeget megmozgató és ezáltal a legszélesebb körre hatással lévő program a Medve Szabadtéri Csapatverseny, amit 3-12. évfolyamos diákoknak, vállalkozó kedvű felnőtteknek, szülőknek, tanároknak hirdet a Medve Matek. Itt a résztvevők háromfős csapatokban barangolnak egy előre kijelölt területen lévő állomások között és matekfeladatokat oldanak, hogy a legelőkelőbb Medve rangot megszerezve testben és elmében is kellemesen elfáradjanak.

További programok

Nyári és évközi Medve Matek Élménytáborokat szervezünk 5-12. évfolyamos diákoknak, évente kb 1000 gyermeket táboroztatunk. Emellett a Logirintus nevű online logikai kalandjátékban a pedagógusok munkáját szeretnénk segíteni a 45 perces játékkal, melyet tanórára terveztünk. Ezen évről évre kb 40.000 résztvevő próbálja ki magát. A Pénziránytű Alapítvánnyal karöltve tavasszal megszervezzük a pénzügyi tudatosságra nevelő PénzFutamot, mely a szabadtéri versenyhez hasonló szabadban vándorlós játék.

Kapcsolati információk
Lokáció
  • Országos - személyes
  • Országos - online
Nekik szólnak a programjaink
  • Alsó tagozatosok (7-10)
  • Felső tagozatosok (11-14)
  • Pedagógusok
Top kompetenciák, amiket fejlesztünk
  • Együttműködés/csapatmunka
  • Kreativitás
  • Kritikus gondolkodás/ problémamegoldás