Skip to content

Smartiz

Rövid ismertető

A Smartiz a Morgan Stanley budapesti központja és a Nők a Tudományban Egyesület közös, ingyenes fejlesztő és oktató programja, amely 10. évfolyamos lányoknak szól, és elsősorban a matematika, valamint a digitális készségek, programozási alaptudás fejlesztését célozza korszerű pedagógiai módszerekkel.

Misszió

A Morgan Stanley számos programmal dolgozik azon, hogy népszerűsítse az informatikai karriert a nők körében.
Célul tűztük ki, egyre több nő válassza a természettudományos, informatikai, műszaki és matematikai területeket, amelyek izgalmas karrierlehetőségekkel kecsegtetnek az informatikában. A vállalatunk ezért 2018-ban összefogott a Nők a Tudományban Egyesülettel, és életre hívta a Smartiz programot, amelynek során középiskolás lányok mélyíthetik el matematikai tudásukat, és elsajátíthatják a kódolás rejtelmeit egy alapszintű programozási nyelvben.

Fő program

A Smartiz egy ingyenes fejlesztő és oktató program, amely 10. évfolyamos lányoknak szól, és elsősorban a
matematika, valamint a digitális készségek, programozási alaptudás fejlesztését célozza korszerű pedagógiai
módszerekkel. A Smartiz csak egyike azoknak a programoknak, amelyek támogatásával a Morgan Stanley platformot kíván adni a STEM területek iránt érdeklődő fiatal nőknek.

További programok

A Morgan Stanleynél más programokkal is teszünk azért, hogy egyre több nő válassza a STEM területeket.
Rendszeresen részt veszünk a NaTE Lányok Napja rendezvényein, és évek óta főszponzorai vagyunk az Európai Lányok Matematikai Olimpiáján (EGMO) induló magyar csapatnak. Immár 2 éve pedig a Girls Who Code nevű kéthetes virtuális nyári tábor szervezésében is részt veszünk, ahol több tucat európai, közel-keleti és afrikai országból 60 lány ismerkedhet meg a programozás alapjaival és kaphat hasznos útravalót a cégünk IT területen dolgozó női
kollégáitól.

Kapcsolati információk
Lokáció
  • Országos - online
  • Budapest
Nekik szólnak a programjaink
  • Felső tagozatosok (11-14)
Top kompetenciák, amiket fejlesztünk
  • Együttműködés/csapatmunka
  • Kritikus gondolkodás/ problémamegoldás
  • Önbizalom/önismeret