Skip to content

Symbo Alapítvány: Érzelmeink nyomában tanfolyam és társasjáték

Rövid ismertető

A Symbo Alapítvány tanfolyamainak célja, hogy a gyerekek megtanulják felismerni, kifejezni és szabályozni az érzelmeiket. A társasjáték során a játékosok a saját élményeikkel és az azokkal kapcsolatos érzelmeikkel kérdéseik által ismerik meg jobban önmagukat és egymást.

Misszió

Az Érzelmeink nyomában társasjátékban egy kalandos kincskeresés közben ismerhetik meg a játékosok egymás érzéseit. A játékosoknak a saját élményeikkel és érzelmeikkel kapcsolatos kérdéseket kell megválaszolniuk. A társasjáték segíti, hogy a családban természetessé, a napi rutin részévé váljon az érzelmekről való beszélgetés. Többféle változatban játszható, nyerős-vesztős, kooperatív módon a gyerekek igényeihez igazodva.

Fő program

Az Érzelmeink nyomában tanfolyamunk célja, hogy a gyerekek megismerkedjek a különféle érzelmekkel, megtanulják azok felismerését és kifejezését. Segítünk a gyerekeknek megérteni először a saját, majd mások érzéseit, és meghatározni az érzelmek lehetséges okait. A tanfolyamhoz készült feladatfüzet kitöltésével rendszerezzük a megszerzett ismereteket, amelyek emlékeztetőül szolgálnak.

További programok

Alaptevékenységünkön túl fontos számunkra a társadalmi szemléletformálás, melyet ingyenes kiadványainkkal igyekszünk elérni.A hozzánk járó gyerekek közül nagyon sokan élnek meg kirekesztést, bántalmazást az intézményekben, ezért született meg az Agykalandok program, mely ingyenesen elérhető. A pedagógusok számára akkreditált továbbképzés keretében tesszük lehetővé a tanfolyamaink és szemléletmódunk megismerését. Kiadványainkkal pedig minden gyermekhez eljuttatjuk a fontos ismereteket.

Kapcsolati információk
Lokáció
  • Budapest
Nekik szólnak a programjaink
  • Óvodás gyermekek (3-6)
  • Alsó tagozatosok (7-10)
Top kompetenciák, amiket fejlesztünk
  • Együttműködés/csapatmunka
  • Érzelmi Intelligencia
  • Önbizalom/önismeret
Weboldal