Skip to content

Tarisznya Táborok Alapítvány

Rövid ismertető

Alapítványuk Tanodát működtet a Nógrád megyei Litkén, amelynek keretében halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek számára biztosítanak tanulmányi és szervezett kikapcsolódási lehetőségeket. A tanodában alternatív, projekt-alapú és diákközpontú tanulmányi és közösségi foglalkozásokat szerveznek.

Misszió

Alapítványunk a hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatásáért dolgozik. “Oktatással az esélyegyenlőségért” missziónkból kiindulva létrehoztuk a Tarisznya Tanodát a Nógrád megyei Litkén. Programjainkon keresztül olyan fontos értékeket szeretnénk átadni a helyi fiatalságnak, mint a csapatmunka, a kitartás, a kreativitás, az önmegvalósítás és egymás tisztelete. Célunk, hogy a gyermekek a felnőtt korba lépve ezekkel az értékekkel felruházva tudják megkezdeni az életüket.

Fő program

A fő programunk az „Iskola utáni napközi= Tanoda”, általános iskolásoknak szól.A Tanoda az év összes munkanapján nyitva áll, olyan gyerekek előtt, akiknek egyébként nem lenne lehetősége máshol tanulni, játszani, vagy egyszerűen csak egy fűtött helyiségben beszélgetni a barátaival. A napi program általában kötetlen készségfejlesztő játékokból áll, amelyekhez a gyerekek szabadon csatlakozhatnak. Emellett a Tanodában rendelkezésre állnak sportszerek, társasjátékok és számítógépek is.

További programok

A Tanoda tematikus programokat is szervez, melyek között szerepelnek az alábbiak:
● technológiai és honlapszerkesztő projekt
● edzés / táncos programok
● logikai játékok
● közös olvasás
● kézműves foglalkozások
● filmklub kicsiknek és nagyoknak
● színjátszó szakkör
● tábor és kirándulás

Kapcsolati információk
Lokáció
  • Nógrád vármegye
Nekik szólnak a programjaink
  • Alsó tagozatosok (7-10)
  • Felső tagozatosok (11-14)
Top kompetenciák, amiket fejlesztünk
  • Együttműködés/csapatmunka
  • Kitartás
  • Kreativitás