Skip to content

Világszép Klub – gyermekvédelemben élő fiatalok társadalmi felzárkóztató programja

Rövid ismertető

A Világszép Klub célja, hogy biztonságos bázist építsen ki gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok számára. Évközbeni, délutáni foglalkozásaikon a gyerekeket a tapasztalati tanulás segítségével támogatják és fejlesztik, hogy felfedezzék magukban saját belső erőforrásaikat.

Misszió

A gyermekvédelemben élő fiatalok számára a legfontosabb a hosszú távú jelenlét és a kiszámítható emberi kapcsolatok. Ezért a Világszép Klub nem terápiás, hanem terápiás hatású, traumatudatos élmény- és művészetpedagógiai programokat nyújt a témában nagy tapasztalattal bíró szakemberek bevonásával. Kiemelt cél, hogy a Világszép Klub fiataljai számára egy olyan iskolán kívüli teret és lehetőséget biztosítson a program, ahol tudnak kapcsolódni és fejlődhet az önismeretük.

Fő program

Programjaink (inkluzív óvoda, élőszavas mesélés, nyári táborok, Világszép Klub, mentorprogram, krízisalap) egymásra épülnek, egymást kiegészítve segítik a Világszép Alapítvány által segített, állami gondoskodásban élő gyerekeket.

További programok

Inkluzív óvoda, mentorprogram, nyári táborok, élőszavas mesélés gyermekotthonokban, krízisalap 18. életévüket betöltött állami

Kapcsolati információk
Lokáció
  • Budapest
Nekik szólnak a programjaink
  • Felső tagozatosok (11-14)
Top kompetenciák, amiket fejlesztünk
  • Érzelmi Intelligencia
  • Önbizalom/önismeret
  • Szociális és kulturális nyitottság